FGU

Vibeke Plehn

Det vidste du ikke om din lærer – Vibeke Plehn

Vibeke Plehn, almenlærer i dansk som andetsprog, dansk og engelsk på FGU Syd- og Midtfyn i Faaborg.

Når jeg virkelig slapper af, hører jeg en makaber lydbog

51-årige Vibeke Plehn er uddannet cand.mag. i engelsk og religionsvidenskab, og hun har en master i dansk som andetsprog. Hun har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden uddannelsens start i august 2019. Før det har hun arbejdet 10 år som henholdsvis underviser på sprogskole i Odense samt underviser og koordinator på sprogskoler i Faaborg og Ringe. Hun arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi hun rigtig gerne vil være med til sætte sit fingeraftryk på FGU – det tredje uddannelsesspor for unge. Samtidig interesserer hun sig helt særligt for at hjælpe tosprogede elever med at finde deres vej til uddannelse og job.

Er jeg alene, slapper jeg allerbedst af med at ligge i sofaen eller i soveværelset med en makaber engelsk lydbog. Helst en thriller af en slags med nogle bestialske og totalt psykopatiske typer, der får Hannibal Lecter fra ”Ondskabens Øjne” til at ligne Klokkeblomst fra ”Peter Pan”. For mig er makabre krimier bare rigtig gode til at lade hjernen koble fra.
Er jeg sammen med andre, slapper jeg bedst af, når jeg synger i mit kor Igenklang i Odense. Det er så hyggeligt, og vi kommer alle bare for at synge. Der er ingen andre agendaer. Det kræver selvfølgelig noget energi at lære sangene, men når de først er i harmoni, slapper jeg helt af. Det er nærmest meditativt, for når man synger, kan man give slip på alt andet.

Man vil aldrig møde mig i en tyrefægterarena

Jeg er meget imod, at man forvolder smerte på dyr bare for underholdningens skyld. Jeg er på ingen måde fanatisk og spiser også kød, men jeg har virkelig et issue med dyr, smerte og underholdning. Det er jeg bare ikke fan af. Så man vil aldrig møde mig i en tyrefægterarena.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til Læger uden Grænser

Tanken bag organisationen Læger uden Grænser om at yde lægehjælp til alle – uanset etnisk baggrund, køn, religion og samfundslag er en rigtig god tanke. Vi er mega privilegerede her i Danmark, og man kan ikke gøre for, hvor man er født, så jeg støtter fuldt ud tanken om, at alle har ret til lægehjælp.
Samtidig vil jeg gerne anerkende det modige arbejde, de læger og sygeplejersker, der tager ude i krise og konfliktområder, yder, så jeg ville donere de 100.000 kroner til Læger uden Grænser.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være til Skotland

Som barn – fra jeg var 6-11 år – boede jeg i Glasgow i Skotland, og jeg er vild med sproget og så den her kombination af storbyer og hel fantastisk natur. Med klipper, kløfter, græsbevoksede bakker, søer og hav. Samtidigt kan jeg virkelig godt lide folket. De er historiefortællende og har sådan en særlig stolthed.
Skulle det ikke være til Skotland, ville jeg flytte til et andet sted i Storbritannien

Mit største idol som ung var ikke nogen

Det er ikke, fordi jeg er modstander af idoldyrkelse, jeg har bare aldrig selv haft eller dyrket idoler.
Når det gælder musik, har jeg bare lyttet til noget af det, der var fremme i tiden. Nogle af bandene kunne jeg så særligt godt lide, men ikke som idoler.
I mine tidlige teenageår kunne jeg ret godt lide Police med Sting i front, og U2 var også blandt mine favoritter. Begge bands lavede bare god musik, og jeg hører stadig begge. Jeg har også været til et par U2-koncerter og skulle faktisk havde været til Sting-koncert her i efteråret, men det er udskudt til foråret på grund af corona.

Leave a comment

☀️ VI ER GÅET PÅ SOMMERFERIE! God sommer, og på gensyn d. 5. August ☀️ (Telefon åbner i uge 31)