FGU

Søren Bøgdal

Det vidste du ikke om din lærer – Søren Bøgdal

Søren Bøgdal, faglærer på linjen ”Natur & anlægspleje” på FGU Syd- og Midtfyn i Svendborg.

Når jeg virkelig slapper af, ser jeg fodbold

30-årige Søren Bøgdal er uddannet friskolelærer og planteskolegartner. Han har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden oktober 2019. Han blev færdig som lærer i juni 2019 og var under uddannelsen i praktik på Faaborg-Midtfyn Produktionsskole. Før læreruddannelsen har han arbejdet som gartner. Han arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi han her har mulighed for at kombinere sine to uddannelser som lærer og gartner, og så er han vild med at arbejde med de lidt ældre unge og kan rigtig godt lide det vejledende element i FGU.

Når jeg har fri og skal slappe af, sker det rigtig tit ved at se fodbold. Enten i fjernsynet eller på stadion. Jeg er oprindelig født i Odense og kan ikke rigtig slippe Odense Boldklub, så jeg har også sæsonkort til OB. For mig er fodbold noget med sammenhold og fællesskab, og jeg ser det tit sammen med en kammerat.
Ellers slapper jeg også af, når jeg bager brød. Jeg er surdejstypen, der har to forskellige surdeje stående i køleskabet, og det med brødbagning giver bare en særlig ro.

Man vil aldrig møde mig ved frisøren

I mit 30-årige liv er jeg altid blevet klippet af min mor, og det har jeg tænkt mig at blive ved med. Jeg er langhåret og får kun lige spidserne klippet, og det gør min mor rigtig godt. Selvom hun er autodidakt.
Til gengæld går jeg jævnligt til barber, for jeg kan ikke finde ud af at passe mit lange skæg, lige så godt som barberen.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til genplantning af regnskoven

Jeg har én gang været i junglen i Sydamerika og har ved selvsyn set de store ryddede marker, hvor træerne var blevet fældet. Nærmest en ørken.
Regnskoven er en stor del af jordens lunger, så for hele jordens bedste er det vigtigt at redde og beskytte regnskoven. Så jeg ville give pengene til genplantning og bevarelse af regnskoven.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være USA

Nærmere betegnet Nordcalifornien. Jeg boede og arbejdede derovre i en del af min læretid som gartner – på en lille planteskole. Så jeg har min anden familie derovre, og jeg har været der flere gange siden. For mig som naturelsker er det et helt fantastisk sted med en enestående natur – blandt andet de kæmpe store redwood træer.

Mit største idol som ung var Jesper Binzer fra D-A-D

Jesper Binzer fra D-A-D har været mit idol, siden jeg var 12 år, og det er han sådan set stadig. Med hans lange hår og bandets country-western rockmusik. Jeg hørte D-A-D i radioen og blev fascineret af musikken og af ham, og det er også på grund af Jesper Binzer, at jeg fik langt hår. Deres musikstil var ligesom startskuddet for mig til den musikgenre, som jeg stadig er vild med.

Leave a comment