FGU

Ole Høngaard Jensen

Det vidste du ikke om din lærer – Ole Høngaard Jensen

Ole Høngaard Jensen, faglærer på linjen ”Natur & Anlægspleje” på FGU Syd- og Midtfyn i Ringe.

Når jeg virkelig slapper af, render jeg rundt og roder i kolonihaven

48-årige Ole Høngaard Jensen er uddannet væksthusgartner og folkeskolelærer. Han har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden uddannelsens start i august 2019. Før det var han 11 år på Produktionsskolen i Ringe. Længere tilbage har han arbejdet som folkeskolelærer og kort tid som væksthusgartner. Han arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi han nyder at arbejde med skønne, unge mennesker, der bokser lidt med nogle ting – og give dem mod på noget andet. Samtidig kan han rigtig godt lide, at FGU tager udgangspunkt i et fagtema, så elever og lærere har et fælles tredje at arbejde ud fra.

Jeg elsker at rode i jorden, lave kompostbunker, få ting til at gro. Så jeg slapper allermest af, når jeg render rundt ude i kolonihaven i Odense. Når jeg vander, sår, planter – der får jeg rigtig meget næring mentalt.
Jeg slapper også af ved at lave snittearbejde og gammeldags jernalderhåndværk; snitte en bue eller smede en økse. Og ved at læse bøger eller spille musik, men det bærende er det med at arbejde med jorden. Jeg er en rigtig bonderøv, der føler en tilknytning til jorden.

Man vil aldrig møde mig i giftafdelingen i et byggemarked

Det er mig en gåde, at det stadig er lovligt at købe giftmidler i Danmark. I det her land har vi en lille smule natur, vi har brug for mere, og vi har brug for biodiversitet. Hver gang vi finder giften frem til at fjerne ukrudt eller uønskede blomster, går det ud over vores vandmiljø, vores natur og biodiversitet. Derfor vil du aldrig møde mig i giftafdelingen i Bauhaus eller andre byggemarkeder.
Vi danskere skal i stedet have rumpetten lidt mere i vejret og luge det væk.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til Usa River Children Centre

Når jeg skal donere penge, kan jeg godt lide at vide præcis, hvad pengene går til. Så pengene ikke går til administration eller projekter, jeg ikke bakker op om. Derfor ville jeg donere pengene til Usa River Children Centre i Tanzania.
Det er et danskfunderet børnehjem, der tager børnene under deres vinger, giver dem sund og nærende mad, bolig, nærhed i dagligdagen og sørger for børnenes skolegang på lokale skoler. Jeg har arbejdet på børnehjemmet i et halvt år, da jeg var ude og rejse med familien, så jeg kender stedet og ved, at de gør noget godt for de her børn.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være Canada

Da jeg var 20 år, besøgte og arbejdede jeg et halvt år i Britisk Colombia i Canada – det smukkeste sted jeg har været. Der er fyldt med store skove og vildt landskab. Samtidig er indbyggerne meget jordnære og flinke. Så hvis jeg skulle flytte væk fra Danmark, skulle det være til Britisk Colombia i Canada.

Mit største idol som ung var David Bowie

Idoler er sådan noget underligt noget, for det kan både være idoler i form af egenskaber som mennesker. Som min ungdoms taekwondo-træner – en gammel koreaner, der var et stort idol på grund af hans dygtighed, og den varme han spredte omkring sig.
Men rent musikalsk har David Bowie altid været mit store idol. Første gang jeg hørte hans musik med albummet ”Hunky Dory”, var det som at komme hjem. De skæve toner, næsten disharmonier, de meget skøre tekster om at komme ud i rummet og ind i sig selv – det er virkelig musik, man kan gå på opdagelse i og som stadig vækker genklang hos mig.
David Bowie selv var også skæv med sine mærkelige udklædninger og tofarvede øjne. Han var mystisk og modig, og det kunne jeg rigtig godt lide.

Leave a comment