FGU

Magdalene Kiilerich

Det vidste du ikke om din lærer – Magdalene Kiilerich

Magdalene Kiilerich, lærer og vejleder for ordblinde på FGU Syd- og Midtfyn i Faaborg.

Når jeg virkelig slapper af, kigger jeg på fugle

61-årige Magdalene Kiilerich er uddannet bankassistent og lærer ved Den frie Lærerskole. Hun har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden uddannelsens start i august 2019. Før det var hun 21 år på VUC i Odense, hvor hun var ordblindevejleder. Længere tilbage har hun arbejdet på en friskole, på efterskoler, som rideinstruktør og i en bank. Hun arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi hun er vild med målgruppen, nyder de tætte relationer til både elever og de andre ansatte, og fordi hun rigtig gerne vil være med til at udvide opfattelsen af, hvordan elever har muligheder for indlæring – blandt andet ved at arbejde mere praksisorienteret.

For mig er det at ride en mental tilstand ligesom drømmesøvn og meditation, hvor hovedet bliver tømt, og man føler sig helt renset, når man kommer hjem fra rideturen. Så jeg slapper allerbedst af ved at sidde på en hest og kigge opad – gerne på fugle. Hesten siger næsten ingenting, fuglene pipper, men jeg behøver ikke at svare.
Jeg bor lige i forlængelse af Svanninge Bakker og rider ofte der og gerne sammen med andre, men mine følgesvende holder også mund og nyder naturen og roen.

Man vil aldrig møde mig på Sydpolen

Jeg vil måske gerne til Patagonien i Sydamerika på grund af den helt særlige natur, men ligesom jeg heller ikke drømmer om at komme til Mars eller Månen, så er Sydpolen simpelthen ud over, hvad jeg som menneske vil kunne få noget ud af. Det er for ekstremt, og derfor vil man aldrig møde mig på Sydpolen.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til den danske naturfond

Den vilde natur har trange kår i Danmark, men fonden arbejder netop på at sikre den vilde natur ved at arbejde med uberørte skove, hvor mennesker ikke blander sig og for eksempel laver granplantager. Fonden etablerer uberørte skove med plads til et rigt dyreliv og planteliv. Derfor vil jeg give pengene til Den Danske Naturfond.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være Island

Island har masser af heste, er rig på smuk natur, og samtidig bor de ikke så tæt deroppe. Så man kan godt være sammen med mennesker, men alligevel ikke for tæt. Samtidig har Island langt flere får end indbyggere og derfor en hel masse uld, som jeg kunne bruge til at strikke med. Jeg strikker rigtig meget; islandske sweatre, vanter, sokker, veste, så Island vil på mange måder passe til mig.

Mit største idol som ung var Lis Hartel

Helt fra min barndom har ridning været noget specielt for mig, og Lis Hartel var et stort idol. Hun var polioramt og derfor handicappet på grund af delvis lammelse. Alligevel vandt hun en masse medaljer i dressurridning og blev blandt andet verdensmester i dressurridning. Dengang havde man ikke handicapidræt, så Lis Hartel vandt på de raskes præmisser. Hendes vilje, gode kommunikationsevner og store sociale netværk var meget inspirerende for mig.

Leave a comment