FGU

Det vidste du ikke om din lærer – Jørn Faurholdt Lind

Jørn Faurholdt Lind, faglærer på linjen ”Bolig & Træ” på FGU Syd- og Midtfyn i Ringe

Når jeg virkelig slapper af, er jeg i fysisk bevægelse

Måske en anelse atypisk, men jeg slapper virkelig af, når jeg er i fysisk bevægelse. Med små renoveringsopgaver på min gamle gård i Ballen, eller når jeg ræser afsted på min racercykel eller min motorcykel. Krop og sjæl hænger sammen, og hvis jeg er fysisk inaktiv, kører hjernen i topspind. Så jeg dur ikke til at ligge på sofaen, for så slapper jeg slet ikke af.

Man vil aldrig møde mig i Bilka

61-årige Jørn Faurholdt Lind er uddannet både tømrer og lærer. Han har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden uddannelsens start i august 2019. Før det var han 10 år på Produktionsskolen i Ringe – som faglærer på produktionsskolens linje ”Håndværk & Design”. Længere tilbage har han været selvstændig inden for ren luft og luftmiljø og arbejdet både som tømrer, friskolelærer og kommunal fritidsinspektør på Grønland. Han arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi han nyder at skabe relationer og fordi unge, der har svært ved at leve op til egne og omgivelsernes forventninger, lægger ham meget på sinde.

Jeg var i Bilka sidste gang i 1984, og jeg synes simpelthen, det er misforstået kundepleje, når man bygger en butik op som en labyrint, hvor man nærmest ikke kan komme ud, før man har været igennem alle varegrupper. I en tid med fokus på overforbrug giver det heller ikke mening.
Jeg har slet ikke brug for at vide alt det, og jeg vil bare ud af en butik hurtigst muligt. Så jeg køber ind i min nærbutik, hvor jeg ved lige præcis, hvor alting er.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til Børns Vilkår

Set i lyset af statsminister Mette Frederiksens nytårstale, hvor hun sagde, at man skal fjerne flere og flere børn fra deres forældre, vil jeg give pengene til Børns Vilkår, så de kan arbejde med familierne i stedet. Det virker forkert ligefrem at have et mål om at fjerne flere børn. Måske skulle man i stedet bruge flere ressourcer på at hjælpe familierne, så det ikke var nødvendigt at fjerne børnene, og det vil jeg gerne donere pengene til.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være Frankrig

Jeg har fem børnebørn i København, så jeg flytter ingen steder – heller ikke til København, men skulle jeg flytte til et andet land, skulle det være til Sydfrankrig – til Pyrenæerne. Jeg har været på mange vandreture og cykelture i bjergene der ved Pyrenæerne. Naturen i området er pragtfuld, og jeg føler mig godt tilpas i bjergluften. Så kunne man bo i en af dalene.

Mit største idol som ung var ikke nogen

Jeg har dyrket rigtig meget sport som ung, spillet fodbold og cyklet. Når vennerne og jeg spillede fodbold, var vi jo brasilianske Pelé eller andre store stjerner. Når vi cyklede, så vi op til cykelryttere som Eddy Merckx, men decideret idoler har jeg aldrig dyrket.
Jeg har altid beundret mennesker, der har gjort noget særligt. Som skiller sig ud og gør noget helt usædvanligt og holder fast i deres mål. Om det så er Rolling Stones-guitaristen Keith Richards, cykelrytteren Eddy Merckx eller tibetanernes religiøse overhoved Dalai Lama.

 

☀️ VI ER GÅET PÅ SOMMERFERIE! God sommer, og på gensyn d. 5. August ☀️ (Telefon åbner i uge 31)