FGU

Gitte Albert Jørgensen

Det vidste du ikke om din lærer – gitte albert jørgensen

Gitte Albert Jørgensen, almenlærer i dansk og engelsk på FGU Syd- og Midtfyn i Ringe.

Når jeg virkelig slapper af, laver jeg bullet journal

Jeg har altid været glad for at skrive og tegne, og når jeg virkelig slapper af, sidder jeg i min lænestol og laver bullet journal. En kreativ kalender, notesbog, to-do-liste og dagbog slået sammen i én fysisk bog, hvor man kan få styr på sine tanker og de store og små ting i sit liv. Det er hyggeligt og afstressende at lave bullet journal, hvor jeg tegner, skriver ned, hvad jeg skal nå den næste uge, hvad for nogle film jeg vil se næste måned – alt muligt. Ellers slapper jeg også af, når jeg går en tur ved vandet her i Svendborg og får ro i hovedet. Eller spiller brætspil med venner og familie. Brætspil er sjovt, giver nogle gode grin og er en anden – og afslappende – måde at være sammen på.

37-årige Gitte Albert Jørgensen er uddannet folkeskolelærer. Hun har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden uddannelsens start i august 2019. Før det var hun 3 ½ år på VUC, hvor hun underviste i dansk og engelsk. Længere tilbage har hun arbejdet på både Svendborg Erhvervsskole og en privatskole. Hun arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi arbejdet med unge mennesker tiltaler hende, og fordi hun godt kan lide at hjælpe unge mennesker med at finde deres egne ressourcer og hjælpe eleverne videre på deres egen vej.

Man vil aldrig møde mig i et solcenter

Jeg gik i solcenter, da jeg var teenager, men grundlæggende forstår jeg ikke, at solcentre stadig eksisterer. Med deres solarier med kræftfremkaldende kunstig uv-stråling. Samtidig er jeg fortaler for, at vi mennesker skal være naturlige, og det harmonerer ikke med ønsket om at være brun hele tiden.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til Kræftens Bekæmpelse

Jeg har selv haft kræft tæt inde på livet i min familie, og jeg samler også altid ind til Kræftens Bekæmpelse. For jo flere penge, der kan skaffes til forskning og sygdomsbehandlingen inden for kræft, jo bedre. Så jeg ville give pengene til Kræftens Bekæmpelse.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være Storbritannien

Umiddelbart vil jeg slet ikke flytte, for jeg vil gerne være tæt på familier og venner, men skulle jeg flytte til et andet land, skulle det være Storbritannien. Fordi det er tæt på Danmark, og fordi jeg interesserer mig for engelsk kultur og historie. En interesse, der kommer af, at jeg er engelsklærer.

Mit største idol som ung var Roxette

Den svenske popduo Roxette var mit helt store idol, og jeg er stadig fan af dem. De lavede god musik, og musikken og de to – Per Gessle og Marie Fredriksson – tiltalte mig. Man lærte dem hurtigt at kende, og jeg havde plakater med dem på væggene og hørte kun deres musik – på repeat. Jeg hørte dem på Skanderborg Festival for 10 år siden, og det var kæmpe stort.
Da forsangeren Marie Fredriksson døde sidste år, bevægede det mig, og det understreger mit idolforhold til dem.
I dag lytter jeg stadig til Roxette, men kan godt lytte til anden musik også.