FGU

Det vidste du ikke om din lærer – Dorte Skou

Dorte Skou, almenlærer i matematik og identitet/medborgerskab på FGU Syd- og Midtfyn i Faaborg.

Når jeg virkelig slapper af, læser jeg en god krimi

47-årige Dorte Skou er uddannet økonom og vejleder. Hun har arbejdet på FGU Syd- og Midtfyn siden oktober 2019. Før det var hun 23 år i erhvervsskolesystemet – senest som uddannelsesleder på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Hun arbejder på FGU Syd- og Midtfyn, fordi hun er vild med elevgruppen på FGU. Hun nyder at gøre en forskel ved at understøtte de unge, så eleverne bliver dygtigere og lærer at mestre deres eget liv. Arbejdet gør, at hun bliver iltet som menneske, og samtidig har hun nogle fantastiske kollegaer.

Jeg elsker skandinaviske krimier – både svenske og danske og gerne både i tv og i bogform, men skal jeg slappe fuldstændig af, læser jeg en god krimi. Så sidder jeg med en kop varm kaffe i min sofa eller i haven med en krimi. I min helt egen boble, hvor jeg lukker alt andet ude end krimiens underholdende og spændende plot. Så er jeg fuldstændig i balance.

Man vil aldrig møde mig i et friluftsbad

Jeg har aldrig helt forstået konceptet med et tætpakket anlæg med mange mennesker, der allesammen skal hoppe ned i den samme pool, og hvor man hele tiden skal være på mærkerne. Jeg foretrækker naturen og stranden, hvor der er mere plads og ro, så du vil aldrig møde mig i et friluftsbad.

Hvis jeg skulle donere 100.000 kroner til et formål, skulle det være til Red Barnet

Jeg er det letteste offer i verden og donerer til alt muligt forskelligt. Hvert eneste år donerer min familie 500 kroner til et formål – noget vi beslutter i fællesskab. Det kan være til alt muligt – til Kræftens Bekæmpelse, Mødrehjælpen, Red Barnet eller andre. Men fik jeg mulighed for at donere 100.000 kroner til et godt formål, ville jeg dog vælge Red Barnet, fordi jeg personligt brænder for udsatte børn og unge.

Hvis jeg skulle flytte til et andet land, skulle det være til Italien

Amalfikysten er simpelthen så smuk med sit azurblå hav, maleriske landsbyer, citronlunde og imponerende bjergskråninger helt ud til kysten. Samtidig elsker jeg italiensk mad, og jeg kan godt lide den ro og den langsomhed, der er i fokus i italienernes levemåde. Så skulle jeg flytte til et andet land, ville jeg drage sydpå og blive italiener på Amalfikysten i Italien.

Mit største idol som ung var Gandhi

Det lyder måske lidt frelst, men det var jeg også, da jeg var ung, og mine store idoler var Gandhi og Nelson Mandela. Både indiske Mahatma Gandhi og sydafrikanske Nelson Mandela inspirerede mig til, hvordan jeg gerne ville være som menneske. Alt det med at gøre noget godt for andre og have fokus på det gode i mennesket og lede efter ressourcer i det enkelte menneske.
Hele Gandhis møde med verden ved at bruge ord i stedet for vold i sin politiske kamp var voldsomt inspirerende, og for mig blev Nelson Mandela selve symbolet på frihedskamp og retfærdighed. Jeg har aldrig brudt mig om uretfærdighed, og jeg forstod simpelthen ikke, hvordan man kunne gøre forskel på sorte og hvide mennesker i Sydafrika.

Leave a comment

☀️ VI ER GÅET PÅ SOMMERFERIE! God sommer, og på gensyn d. 5. August ☀️ (Telefon åbner i uge 31)