FGU

Brev fra ministerien om test-setup

Kære elever på ungdoms- og voksenuddannelser, efterskoler og frie fagskoler (og jeres forældre for de af jer, der ikke er fyldt 18 år).
Mange af jer har savnet almindelig undervisning og samvær med jeres kammerater. Efter påske har I alle – i større eller mindre grad – mulighed for at møde fysisk frem til undervisning igen. Det er glædeligt!


Men I kommer ikke tilbage til en helt normal skoledag. Ud over de smittereducerende tiltag med blandt andet ekstra håndhygiejne og afstand, som I kender, er COVID-19-test en ny klassekammerat. For med genåbningen følger flere test.


På jeres uddannelsesinstitution er det et krav for fremmøde, at I kan fremvise en negativ COVID-19-test, der maksimalt er 72 timer gammel. Efter påske bliver det nemmere at kunne leve op til det krav. For fremover kan I blive testet på skolen eller uddannelsesinstitutionen. Det er både for at gøre det lettere at få de nødvendige test ind i hverdagen og for at give plads til andre i testcentrene.

I bliver de første, der skal teste jer selv i Danmark. Testningen foregår ved, at I fører en vatpind 2-3 cm op i hvert næsebor. Herefter analyseres vatpinden, og kort tid efter kan det aflæses, om man er smittet med COVID-19. For corona er en smitsom sygdom, som kan ramme os alle. I den situation er det vigtigt, at I hjælper hinanden og ikke lader ærgrelsen gå ud over den smittede. Det vigtigste er, at smitten bliver opdaget, så endnu en smittekæde kan blive brudt.

Jeg håber, at I vil tage godt imod den nye løsning, som gerne skal gøre hverdagen lettere for jer og bryde smittekæder hurtigt, så vi så hurtigt som muligt kan få vores normale hverdag tilbage.

Med venlig hilsen
Pernille Rosenkrantz-Theil
Børne- og undervisningsminister